رکسان ورزا
“در ۲۰۰۵ من به سختی میتوانستم فرانسوی صحبت کنم. کار پیدا کردن برایم سخت بود و رزومهام را بارها به جاهای مختلف فرستادم اما جوابی نگرفتم. در ابتدا همهچیز واقعا ناامیدکننده بود اما کم کم راهم را پیدا کردم، توانستم لیسانس زبان فرانسوی ام را بگیرم و در دو شرکت «مایکروسافت» و «تک کرانچ» فرانسه کار کنم.”
شاید باور این برای شما سخت باشد اما جملات بالا بخشی از گفته های رکسان ورزا هستند، رکسان که در 25 سالگی ششمین بانوی موفق زیر ۳۰ سال آمریکا در زمینه تکنولوژی شد اما وقتی نظرش را درباره تکنولوژی پرسیدند با خنده اعلام کرد: «هم از آن متنفرم، هم عاشقانه دوستش دارم». او تا کنون به چند دیدار با رئیسجمهوری فرانسه نیز دعوت شده تا درباره «استارتآپها» برای او توضیح دهد، در عین حال از لذت های ساده زندگی روزمره دور نمانده و آشپزی و امتحان مزه خوراکی های بومی هر کشور و به خصوص ایران از فعالیت های مورد علاقه اوست.

رکسان ورزا در کنار امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در حاشیهی بازدید وی از مرکز رشد Station F، ژوئن ۲۰۱۷
زندگی شخصی
رکسان در سال 1985 در یک خانواده ایرانی در سانفرانسیسکو امریکا به دنیا آمد و هماکنون 33 ساله است. پدر و مادر رکسان پس از انقلاب به امریکا مهاجرت کردند و او در امریکا متولد شد اما به فارسی صحبت می کند و تا حد زیادی به زبان فارسی مسلط است و از ایران خاطرات خوبی دارد.
تحصیلات اولیه او لیسانس زبان فرانسه است، رشته ای که پدر و مادرش علاقه ای به آن نشان نمی دادند اما خود رکسان می گوید حس می کرده می تواند از آن استفاده زیادی ببرد، استفاده ای که شاید در زمان انتخاب این رشته برایش مبهم بوده اما الان به وضوح برایش کاربردی است. دو کارشناسی ارشد در رشتههای تجارت بینالملل و سیاست اقتصاد بینالملل هم به او کمک فراوانی می کنند تا با فضای راه اندازی کسب و کارها آشنا شود.
شروع دوران حرفهای
علاقه او به حوزه کاری استارتاپ ها باعث شد در دوران دانشجویی وبلاگ techbeguette را در این حوزه راهاندازی کند، اتفاقی که زمینهساز این شد که بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ سردبیری تک کرانچ در زمینه استارتآپها را به عهده بگیرد. پس از آن با پیشنهادی ویژه از شرکت مایکروسافت دریافت کرد و آن مدیریت فعالیتهای استارتآپی این شرکت در فرانسه بود. او دو برنامه استارتاپی Microsoft Ventures و Bizspark که Spark هم نامیده میشود را هدایت کرد. البته بیشتر درگیر راهاندازی برنامه Microsoft Ventures بود که یک شتابدهنده است و با هدف کمک کردن به استارتآپها شکل گرفته است که بتوانند نسخه اولیه محصولشان را بسازند و در سه ماه کسب و کار خودشان را راه بیندازند. این برنامه با مدیریت خوب رکسانا تقریبا بعد از گذشت یک سال توانست چند استارتآپ موفق داشته باشد، همچنین موفق به کسب چندین جایزه در مسابقات مختلف نیز بشود.

مصاحبهی رکسان ورزا با نادیا ساتلا مدیرعامل مایکروسافت در رویداد روز سرمایه گذاران (Demo Day)، شتابدهندهی Microsoft Ventures، نوامبر ۲۰۱۴
مسئولیتهای بزرگ
حضور رکسان در همه این پروژههای مهم استارتآپی که یا خود او موسسش بود یا توسعه و مدیریت آنها را بر عهده داشت در نهایت منجر به حضور و مدیریت در بزرگترین پروژه استارتآپی اروپا و شاید جهان شد: ایستگاه اف؛ پروژهای که به عنوان مهمترین مرکز حضور شرکتهای استارتآپی و نوآوری در جهان شناخته میشود و مدیریت آن حتما گامی بسیار بزرگ در پیشرفت و زندگی حرفهای رکسان محسوب میشود. مدیریت بر مرکزی که مقر اصلی استارتآپها در اروپا خواهد بود؛ ایستگاه راهآهن قدیمی که حالا به مجموعهای برای حضور و تبادل نظر ایدهها تبدیل شده است و بزرگترین شرکتهای جهان همچون مایکروسافت در آن دفتر دارند.

رکسانا ورزا و خاویر نیل
در حال حاضر رکسان عهده دار مدیریت استیشن اف، پردیس بزرگ جهانی استارتآپهاست، اما در بخش دولتی هم در حال فعالیت برای شورای ملی فرانسه نیز هست که با حکومت فرانسه ارتباط خوبی دارد. یکی دیگر از کارهای بزرگ او اجرای پروژهی هزار استارتآپ است که خاویر نیل آن را متولد کرده است.
از جمله فعالیت های او در حاشیه فعالیت های اصلی اش در زمینه استارت آپ ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• برگزاری کنفرانس FailCon در پاریس است، کنفرانسی که به کارآفرینان کمک میکند تا از شکستهایشان یاد بگیرند.
• تاسیس استارتاپ StartHer برای توانمندسازی و ایجاد فرصت اشتغال برای زنان در زمینه های فناوری و کارآفرینی که از طریق برگزاری رویداد و دوره های آموزش کدنویسی صورت می گیرد.
شاید فکر کنید با این لیست طولانی از پروژه های موفق و سمت های عالی در بهترین شرکت های دنیا حالا رکسان خودش را در مقصد رویایی خود در دنیای حرفه ای و شغلی اش می بیند، اما اینطور نیست. او بارها در مصاحبه هایش اعلام کرده است که هنوز راه زیادی برای یادگیری در پیش دارد و به دنبال پیشرفت و موفقیت های بزرگتری است.
- جهت مطالعه ایده های استارتاپی بیشتر می توانید از طریق این لینک اقدام فرمایید.
- لیست کامل کتاب ها حوزه موفقیت را در اینجا پیدا کنید.
- برای آشنایی با افراد موفق در حوزه استارتاپ و کسب و کارهای نوپا اینجا را کلیک نمایید.
- شتاب دهنده های بزرگ در حوزه استارتاپی را از اینجا پیدا کنید.
- دسترسی به مجموعه مقالات حوزه استارتاپی از اینجا.
منابع: